Arbetslöshet

Att förlora arbetet innebär en stor förändring för de flesta. Men det finns hjälp att få, både för att hitta ett nytt arbete och för att klara dig ekonomiskt under tiden du söker nytt jobb.

Om du blir arbetslös ska du anmäla det till Arbetsförmedlingen redan första dagen. Dels kan de hjälpa dig att hitta ett nytt arbete som passar dig. Dels har de i uppdrag att kontrollera att du verkligen söker arbete om du ansöker om a-kassa under tiden du är arbetslös. Har du ingen a-kassa kan du ansöka om försörjningsstöd.

Närmaste Arbetsförmedling finns i Eslöv. För dig som arbetar inom Kultur och media finns också en Arbetsförmedling i Malmö som är speciellt inriktad på de som är yrkesverksamma inom det området.

Stöd av kommunen

Hörby kommun gör aktiva insatser för att fler ska få ett jobb att gå till. På Arbete och Försörjning arbetar vi för att tiden i arbetslöshet ska bli så kort som möjligt, genom att stödja arbetslösa personer som uppbär försörjningsstöd och motivera långtidsarbetslösa till arbete eller utbildning så att de ska kunna försörja sig själva.

Fick du hjälp av informationen på sidan?