Allt du behöver veta inför Hörby kulturkalas 2024

På tisdag är det äntligen dags för Hörby Kulturkalas - som i år firar 20 år! Kulturkalaset har något för alla i familjen. Hörby fylls av färg, dans, musik och sång. Det bjuds på aktiviteter och artister för alla åldrar!

Hörby Kulturkalas samlar uppemot 8 000 besökare en vanlig tisdag i maj varje år. I år har man möjlighet att uppleva populära Humlan Djojj och hans kompis Flugan Flax som bjuder på sin glada och roliga musikal. Ungdomarna har sagt sitt och önskat Oscar Stembridge, en 16 år ung stjärna som byggt upp en hängiven global fanskara på över 300 000 följare på sociala medier. Inte nog med att Hörby Kulturkalas firar jubileum. Dessutom vill vi tillsammans med DJ Shake hylla ABBA som firar 50-årsjubileum i år, genom ett ABBA-Tribute. Till sist kommer Danzbanderz vars signum är att omvandla moderna radiohits till svängiga dansbandsversioner.

Men Hörby Kulturkalas erbjuder så mycket mer. Spela spel med Nördigt värre, skapa ditt eget konstverk på våra konstplakat, få ansiktsmålning eller utmana andra besökare i aktiviteter på Nya Torg är bara några exempel på vad du kan göra under denna familjefest. Och såklart uppträder en hel del lokala artister och dansgrupper från Hörby Kulturskola!

Upplev Kulturstråket, smaka på mat från världens alla hörn och njut av konst av olika slag när vi slår upp portarna den 21 maj!

 Se hela programmet på Kulturkalasets hemsida!

Kulturkalasbilagan

Kulturkalasets bilaga innehåller allt du behöver veta inför ditt besök. Den levereras som just en bilaga i Skånska Dagbladets lördagstidning till hushåll i Hörby, Höör, Eslöv och Sjöbo nu till helgen, den 18 maj. Tidningen levereras inte till samtliga hushåll i dessa kommuner, men kommer finnas att hämta på strategiskt utvalda platser för de som inte fått hem den i brevlådan. Kulturkalasbilagan kan hämtas från måndag i våra tidningsställ som finns utplacerade på Gamla Torg och Busshållplatsen i Hörby.

Du kan läsa hela Kulturkalasbilagan digitalt här!

Reklamskylt för Hörby kulturkalas, bild på tre medverkande artister

Regler om parkering 

Hörby Kulturkalas påverkar främst er som bor runt Gamla Torg, Nya Torg, Nygatan från Gamla Torg till Metropol, samt delarna av Västergatan, Ernst Ahlgrensgatan och Torggatan som ligger närmst Nygatan. Avspärrning av ovanstående gator sker från måndag morgon 20 maj kl. 07.00 till den 22 maj kl. 12.00. Fordon som står kvar inom ramen för dessa klockslag riskerar att bötfällas och slutligen bortforslas.

För er som har parkering på området eller har ärendet inom det avspärrade området rekommenderar vi er att istället parkera på Parktorget (Prostgatan 26).

Tänk på att ni behöver följa vanliga trafikregler utanför området oavsett, det kommer att finnas parkeringsvakt på plats i byn måndagen samt tisdagen. Läs mer om parkering här.

Karta

Här ser du vilka gator och torg som kommer fyllas med skojigheter. Vill du veta exakt vilken aktivitet som kommer finnas på vilken plats, hittar du all information i kulturkalasbilagan!

Läs mer

Läs mer om Kulturkalaset på deras hemsida, www.kulturkalaset.nu