Ansökan om resekort för gymnasieelever årskurs 2 och 3

SkåneExpressen buss på Gamla torg vid busshållplats

Nu är det dags för dig som börjar årskurs 2 eller 3 på gymnasieskolan i höst att ansöka om en ny period på ditt resekort. Gör ansökan digitalt på Hörby kommuns hemsida.

Ansök via vår e-tjänst

Det snabbaste sättet att ansöka om en ny period är genom att använda sig av e-tjänsten Ansökan om resebidrag för busskort för gymnasieelever läsåret 2023-2024. Den nya perioden laddas på samma kort som du använder idag. Det är därför viktigt att du sparar ditt kort över sommaren.

För att ansöka om ny period måste du vara 18 år gammal och ha Bankid. Är du under 18 år är det din vårdnadshavare som gör ansökan. För att vara behörig till resekort måste du ha minst sex kilometer till din gymnasieskola.

Om du förlorar ditt kort

Det är viktigt att du sparar ditt kort. Om du tappat bort ditt kort tar du kontakt med Hörby kommun, ersättningskort kostar 100 kronor och du betalar med swish. Kommunen ersätter inte egna utlägg i väntan på nytt kort.

Har du inte BankID?

Du som inte har Bankid kan göra en ansökan genom att fylla i en blankett.

Ansök om resebidrag

Ny period från augusti

Den nya perioden kommer att vara giltig från den 3 augusti 2023 till och med den 14 juni 2024. Resekortet är personligt och kopplat till dina personuppgifter.

Du som ska börja gymnasiet i år

Du som börjar årskurs 1 ansöker om ditt resekort när du fått ditt slutliga antagningsbesked, senast den 22 juli behöver din ansökan vara gjord för att du ska få ditt kort i tid till skolstarten.