Höstens första näringslivsträff i kommunhuset

Flera människor som sitter på stolar i en matsal

Igår hölls höstens första näringslivskväll i Hörby, en träff som innehöll föreläsningar och samtal om aktuella frågor i kommunen, men också om framtiden med till exempel verktyg som AI. Runt 40 personer besökte kommunhuset för att ta del av en näringslivskväll som anordnats av Hörby kommun i samarbete med Företagarna Hörby.

Under onsdagskvällen fylldes Hörbysalen i kommunhuset av näringsidkare som är kopplade till Hörby. Besökarna fick bland annat lyssna på kommunstyrelsens ordförande Anders Hansson och Claes Magnusson, som är rektor på Malmö Yrkeshögskola och visionär inom området AI.  

Båda föredragningar väckte stort intresse och frågorna från publiken var många.  

Anders Hansson presenterade aktuella frågor i kommunen och kvällen visade kvitto på att det finns ett stort intresse kring byggnation i Hörby. Engagemanget var tydligt och Anders samt Lars-Göran Ritmer, Vice ordförande i kommunstyrelsen, fick visa sina detaljerade kunskaper inom området. 

Man som står framför en presentation på skärm och pratar inför åhörare
Anders Hansson, kommunstyrelsens ordförande, presenterar vad som är aktuellt i kommunen.

Claes Magnusson beskrev hur snabbt AI  kommer att utvecklas det närmaste åren och företagarna på plats var både fascinerade men också fundersamma kring vad utvecklingen kommer betyda för samhället i stort. Tips och tricks delades ut och det var några flera som fortsatte kvällen på hemmaplan för att konkret testa sina nyförvärvade kunskaper inom området. 

Linda Strand HR, Kommunikation och Näringslivschef beskriver tillställningen som lyckad: 

 Flera var mycket nöjda med innehållet och träffen i stort. Det blev en väldigt lyckad kväll!

Hon fortsätter med att tipsa om nästa näringslivsträff, som även den är ett samarbete mellan Hörby kommun och Företagarna i Hörby: 

Den 16 oktober anordnas det en näringslivsfrukost och då är det fokus på trygghet och säkerhet, där bland annat kommunpolisen kommer att medverka. Jag hoppas att så många som möjligt bland kommunens näringsidkare vill delta! 

Läs mer och anmäl dig till nästa näringslivsträff via länken här.