Information inför Hörby marknad 2024

Den 3-4 juli är det äntligen dags för Hörby Marknad! Under två dagar fylls Hörby av ett myller av marknadsbesökare, knallar, tivoli, musikunderhållning och mycket mer. För dig som boende eller företag är det ett tillfälle att njuta av en by fylld av liv. Här följer praktisk information inför marknaden som kan vara bra att känna till.

För dig som bor och har verksamhet på marknadsområdet har vi viktig information som påverkar er vardag. Vi förstår att det kan medföra vissa olägenheter och hoppas att vi tillsammans kan skapa en härlig stämning trots att er vardag kan upplevas något annorlunda under dessa två dagar.

Informationen påverkar framförallt boende och verksamheter på Västergatan, Ernst Ahlgrensgatan, Torggatan, Prostgatan, Kvarngatan, Skolgatan, Ryttersgatan, Byggmästargatan, Bollhusgatan, Norregatan, Nygatan, Bryggaregränd, Postmästargatan, Nya Torg samt Gamla Torg.

Hörby Marknad öppettider

Onsdag 3 juli

Marknad kl.12.00-22.00
Tivoli och /öltält och scen på Nya torg öppet kl.12.00-23.30/01.00

Torsdag 4 juli

Marknad kl.09.00-18.00
Tivoli och öltält och scen på Nya torg öppet kl.10.00-21.30

Regler för parkering under marknadsdagarna

Från tisdag morgon 2/7 kl. 07.00 till fredag 5/7 kl.10.00 kommer gatorna vara avstängda och då skall ovannämnda gatorna vara fria från fordon. Fordon som står kvar efter detta klockslag riskerar att bötfällas och slutligen bortforslas. Tänk på att det kommer finnas en parkeringsvakt på plats under dessa dagar som kontrollerar gatorna ur säkerhetssynpunkt. Syftet med att även gatorna utanför själva marknadsområdet är avstängda och skall vara fria från fordon, handlar framförallt om tillgängligheten för räddningstjänsten som redan är begränsad under evenemangsdagarna.

Förtydligande:

För er som bor på gatorna markerade med rosa i kartan (som finns längre ned) kommer man inte inte kunna köra varken till eller från sitt boende inom ovan nämnda tider.

Tänk därför på att flytta er bil innan kl. 07.00 tisdagen den 2 juli om ni skulle behöver er bil under dessa dagar. Vi hänvisar er till en boendeparkeringen som är markerat på kartan vid Frostaskolan med inkörning från Norregatan. På boendeparkeringen kommer det finnas parkeringsvakter under marknadsdagarna som ser till att endast boende parkerar där. För att kunna visa att ni är boende och därmed har rätt att parkera där, hämtar ni ut ett parkeringstillstånd i receptionen på kommunhuset (Ringsjövägen 4) från måndagen 24 juni under ordinarie öppettider.

För er som bor på gatorna markerade med gult i kartan (som finns längre ner på sidan) kommer få lov att köra in på dessa gator om man har en uppfart eller liknande att parkera på. Det är inte tillåtet att stanna eller parkera på gatorna i övrigt. För att få lov att köra in på de gula gatorna behöver ni ett inkörningstillstånd från kommunen.  Detta hämtar ni ut i receptionen på kommunhuset (Ringsjövägen 4) från måndagen 24 juni under ordinarie öppettider.

Självklart får alla som påverkas av avstängningen hämta ut ett parkeringstillstånd att använda på boendeparkeringen vid Frostaskolan (inkörning via Norregatan) om ni föredrar det, tillståndet hämtar ni i receptionen på kommunhuset.

översiktskarta Hörby marknad
Översiktskarta över Hörby marknad 2024

För er som bor på övriga gator

För er som bor på gatorna som inte är markerat med varken rosa eller gult gäller ordinarie trafikregler gällande parkering.

Parkering för rörelsehindrade

Parkeringen vid Frostaskolan med inkörning från Komministergatan kommer att vara till för rörelsehindrade. Här behövs endast parkeringstillstånd för rörelsehindrade utfärdat av kommunen, ej parkeringstillstånd specifikt för Hörby Marknad.

För butiker, företag, verksamheter

Observera att under de tider avspärrningarna gäller avråder vi er från att få leveranser till området. Det finns ingen möjlighet att ta bort avspärrningarna och det är en ökad risk för besökarna på evenemanget när bilar kör in på området. Vi ber er därför att planera era leveranser utanför de dagarna avspärrningen gäller. Tänk även på att det kommer röra sig extra många besökare i Hörby under marknadsdagarna, vilket kan påverka er butik/restaurang/företag positivt.

Onsdag 3 juli 07.00 fram till torsdag 4 juli 22.00 (inräknat tiden knallarna packar upp sina varor under onsdagen), får inga typer av fordon köra på området som är avspärrat.

Karta med marknadsområde under Hörby marknad med markeringar för avspärrningar

Mer information om Hörby Marknad 

För frågor kontakta

E-post: horby.marknad@horby.se
Tele: 0415-37 80 00
Adress: Ringsjövägen 4, 242 80 Hörby