Lediga fribyggartomter i Hörby

Kartbild uppifrån, med aktuella fribyggartomter utmarkerade

På Stattena Östra i Hörby finns nu 25 fribyggartomter till försäljning.

Tomterna är belägna i den östra delen av tätorten Hörby och söder om E22. Området angränsar till Marielundsvägen i nordväst och ett naturområde i sydöst. Tomternas storlek varierar mellan 702 m2 och 1403 m2. Kommunen kommer under år 2025 anlägga de gator som inom detaljplanen utgörs av allmänplatsmark.

Området har ett naturskönt läge och ligger nära servicen i Hörby tätort samt nära busstationen.

Reservera en tomt

Om du vill reservera en tomt skall du skicka in en reservationsanmälan via vår e-tjänst och sedan kommer en faktura skickas med inbetalning av en handpenning om 10 000 kr. Handpenningen dras sedan av på köpeskillingen när köpet genomförs. Om köparen skulle ångra sig och därmed inte genomföra köpet kommer handpenningen inte att återbetalas. Tomten visas som reserverad när reservationsanmälan är gjord.

Kommunen kan komma att pröva de reservationerna som kommer in och det står kommunen fritt att välja köpare.

Köpeavtal och tillträde kan ske när den allmänna platsmarken är utbyggd vilket beräknas vara klart till sommaren 2025. Reservationsanmälan kan skickas in från och med 21 augusti 2024 kl. 09.00.

Ställ frågor

Under Hörby marknads första dag, onsdag 3 juli, kommer representanter från avdelningen Planering och utveckling vara på plats på biblioteket mellan kl. 13.00-15.00 för att berätta mer. Varmt välkommen att ställa dina frågor!

Läs mer