Ny Tipsa Hörby-app för felanmälan

Hand håller en smartphone med appen Tipsa Hörby på skärmen.

Nu lanserar Hörby kommun en ny tjänst för felanmälan. Du kan enkelt anmäla fel och brister i den offentliga miljön via en app eller på webben direkt i din mobil.

Har du sett en trasig gatlampa, ett hål i vägen, en överfull papperskorg eller något annat som behöver åtgärdas i den offentliga miljön? Genom appen och webbtjänsten Tipsa Hörby kan du enkelt anmäla felet och dessutom peka ut exakt plats med hjälp av en karta. Du väljer själv om du vill få återkoppling via ett mejl eller sms när ärendet är åtgärdat. Du kan också se vad andra har anmält och välja att få återkoppling även på dessa ärenden.

App för felanmälan

Om du använder en smartphone kan du ladda ner appen för att göra en felanmälan. Precis som tidigare heter appen och tjänsten Tipsa Hörby.

Så hanteras din felanmälan

Genom Tipsa Hörby kan du enkelt anmäla fel och brister i den offentliga miljön i kommunen. Med hjälp av en karta visar du var felet finns och du kan även bifoga en bild. Ärendet tilldelas rätt handläggare på kommunen som därefter kan planera hantering och rutt. Ärendena hanteras olika snabbt beroende på hur akut situationen är.

Kom ihåg att kommunen är en myndighet och din anmälan behandlas därför som allmän handling. Så hanterar kommunen dina personuppgifter. 

Tipsa Hörby är ett komplement till kommunens övriga kontaktvägar. Du når även fortsättningsvis kommunen via e-post, telefon och brev med dina ärenden och synpunkter.