Ny webbplats för energi- och klimatrådgivning

Det finns inga dumma frågor om energi och klimat
Det finns inga dumma frågor om energi och klimat! Nu lanserar Energimyndigheten den nya webbplatsen energiochklimatradgivningen.se. Den är en samlad resurs för hela Sverige, som hjälper hushåll, företag och föreningar att spara energi och minska sin klimatpåverkan. Allt material på webbplatsen är opartiskt och kostnadsfritt.

– Webbplatsen är en del i en pågående utveckling av den kommunala energi- och klimatrådgivningen, en tjänst som funnits i mer än 40 år. Genom att samla kvalitetssäkrad information på ett och samma ställe effektiviserar vi rådgivningen och ser till att stödet blir mer likartat över hela landet, säger Annika Nilsson, programansvarig på Energimyndigheten.

På den nya webbplatsen finns information, tips och råd om ett stort antal frågor, uppdelat efter olika ämnesområden. Vissa frågor är svåra att ge ett generellt svar på. Där hänvisar webbplatsen vidare till respektive kommuns energi- och klimatrådgivare, som svarar kostnadsfritt på frågor om bland annat uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatpåverkan och om bidrag på energiområdet.

Här hittar du den nya webbplatsen: energiochklimatradgivningen.se

Lokal rådgivning

I Hörby kommun bedrivs rådgivningen i samarbete med Hörby, Höör och Sjöbo kommun. Alla som bor i kommunerna och vill minska energiförbrukning eller klimatpåverkan är välkomna att boka tid.

– Alla energi- och klimatfrågor är välkomna, stora som små, rådgivningen är till för alla, säger Anna-Karin Nilsgart, energirådgivare i Hörby, Höör och Sjöbos kommuner.

Energi- och klimatrådgivning finansieras med stöd av Energimyndigheten.

Läs mer om energi-och klimatrådgivning i Hörby kommun: Rådgivning och tips | Hörby.se (horby.se)