Sommarkollo i Hörby

Hörby kommun arrangerar tillsammans med Svenska kyrkan ett sommarkollo som riktar sig till barn i Hörby som går i årskurs 3-4 och 7-8.

Ta chansen att hänga med på sommarkollo som Hörby kommun arrangerar tillsammans med Svenska kyrkan. Sommarkollot riktar sig till barn som inte riktigt hittat en social eller fysisk aktivitet som passar dem.

Sommarkollo för årskurs 3-4

Information om kollot: Vi kommer att prova på olika aktiviteter, ha kul och skoj.
Tillsammans provar vi olika föreningars aktiviteter, lagar enklare maträtter. Pratar om vad god livskvalitet är och vad är schysst och bra mat.

Under dagarna kommer vi att prova olika aktiviteter ur kommunens föreningsliv.
Ha kul och chilla men även prata en del om våra levnadsvanor och vad är schysst och bra mat.Barnen kommer även att få vara med och prova på att göra mellanmål.

 • Kollot är v. 24 (10-14 juni) mån-fredag kl.9.00-17.00 . Inkl. en övernattning torsdag till fredag då vi avslutar kl.15.00.
 • Kostnadsfritt
 • Sista anmälningsdagen är den 15 april 2024.
  (Det finns 20 platser. )

Vi som kommer att ta hand om barnen är 3 vuxna ledare som finns på plats varje dag under hela veckan. Vi arbetar i vanliga fall inom Sektor Bildning, Sektor Omtanke och Svenska kyrkan.
Aktiviteterna leds av utbildade ledare från respektive förening.

Kollo för årskurs 7-8

Information om kollot: Vi kommer att prova på olika träningsformer och aktiviteter som finns i kommunen. Prata om motivation, levnadsvanor, schysst och bra mat. Chilla och ha roligt.
Tillsammans gör vi olika mellanmål bl.a. lär vi oss att laga sushi. För oss är det självklart att alla i gruppen ska bli sedda och vårt mål är att känna glädje och få en rolig aktivitet som är befriad från krav och prestation.

 • Sommarkollo v.33(12-16augusti) måndag -fredag inkl. en övernattning.
 • Kostnadsfritt
 • Sista anmälningsdagen är den 15 april 2024.
  (Det finns 20 platser)

Vi som kommer att ta hand om barnen är 3 vuxna ledare som finns på plats varje dag under hela veckan. I vanliga fall arbetar vi inom Sektor bildning, Sektor Omtanke och Svenska kyrkan. Aktiviteterna leds av utbildade ledare från respektive förening.

Villkor

Villkoren är att föräldrar och barn deltar på kommunträffen innan lägret, samt på en uppföljningskväll efter lägret.
Barnen ska också efter lägret välja en aktivitet som hen tycker är rolig och vill fortsätta med. Aktiviteten som hen väljer kommer vi att hjälpa er att komma i gång med.

Kontakt och anmälan

 • I samband med anmälningen till lägret skall ett foto bifogas. Detta för att ledarna lättare skall lära känna varje barn.
 • På baksidan av anmälan kan du skriva lite om ditt barn och varför just hen skall få en plats.
 • Uttagningen görs i samarbete med Skolhälsovården. Vill du kan du be dem ”flagga” för ditt barn.
 • Fyll i blanketten nedan och lämna till Lena Persson, Slagtoftavägen 11. 242 31 Hörby.

Har ni frågor är ni varmt välkomna att kontakta Lena Persson på Tel: 0415 – 37 81 04

eller mejl: lena.p@horby.se