Vinnarna i fototävlingen ”Mitt Hörby”

texten "mitt Hörby" mot en bakgrund av äng och blå himmel

Kommunen anordnade en fototävling i samband med arbetet att ta fram en ny översiktsplan för 2035. Tävlingen hade temat ”Mitt Hörby” och det kom in flera fina bidrag. Nu har vinnarna korats.

Hörby kommun är igång med att ta fram en ny översiktsplan för 2035 . För att få hjälp med att få in vackra bilder runt om i kommunen att fylla den med arrangerade kommunen en fototävling.

Tävlingen hade temat ”Mitt Hörby” och innebar att deltagare skulle skicka in en bild på en plats som de tycker representerar Hörby. 

Kommunen fick in flera fina bidrag med bilder på platser runt om i Hörby. Här nedan presenterar vi bidragen.

Tack till alla deltagare i tävlingen för ert engagemang och fina bilder! Och ett stort grattis till vinnarna, som också kommer att kontaktas via mail med information om prisutdelning.

Första plats

En grusväg som går genom ett skogsparti.
Foto: Emelie Willsäter. Beskrivning: Varför platsen är Hörby för mig: Det finns många vackra och slingrande grusvägar genom skogarna i Hörby. Sträckan Farhult mot Vallarum är kantad av mycket lövskog och som på vissa ställen formar en tunnel. Det känns nästan som att man är i en sagovärld! Detta är en del av mitt Hörby.

Andra plats

Brygga vid sjö i solnedgången.
Foto: Ingemar Olofsson. Beskrivning: Sommarkväll vid Ringsjöstrand.

Tredje plats

En skolklass går på en grusväg inne i skogen.
Foto: Frostaskolan klass 2B
Beskrivning: Vi vill kalla bilden; ”En vacker vårdag!”
Vi har tagit bilden i Karnas Backe en utedag i skolan.
Vi tycker att det är underbart att vandra och leka i Karnas backe, härligt att vi har så nära dit och kan göra detta när vi går i skolan i Hörby. Tänk så lyxigt att få denna skogskänsla ganska centralt i vår by.