Kommunens samverkansföreningar

Det finns en mängd föreningar för dig som vill engagera dig och lära känna nya människor. Här har vi samlat några av dem.

Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund, där det viktigaste är att vilja lära. I Hörby har Medborgarskolan två qigong-grupper.

Anhörigas riksförbund – Anhörigföreningen

Föreningen finns för att stötta dig som är anhörig eller närstående och arbeta för bättre villkor. Vi arrangerar också StickCafé varannan måndag, ojämna veckor.

ABF i Hörby

På ABF i Hörby kan du ta del av kulturarrangemang, cirklar, utbildningar, lokaler och material.

Nattvandrarna

Att vara nattvandrare handlar mycket om att finnas där om någon vill prata, kanske plåstra om, låna ut mobilen och fråga hur någon mår.

Röda korset

Röda korset engagerar sig i både stora och små katastrofer. Här kan du engagera dig som frivillig och hjälpa till med läxläsning, besöka äldreboenden eller hjälpa till i second hand-affären på Kristianstadsgatan.

Kamratföreningen Länken

Det här är en förening för gemenskap och ett nyktert liv. Här möts före detta missbrukare som genom stöd och egen vilja blivit friska.

Svenska kyrkan i Hörby

Här kan du sjunga i kör, tolka livet utifrån en kristen gud och träffa andra som har barn i samma ålder som dina. Svenska kyrkan har också middagsbön med efterföljande sopplunch på tisdagar klockan 12, syföreningar och träffar på torsdagarna.

EFS-kyrkan i Hörby

EFS-kyrkan är öppen för alla och du kan komma dit för att prata om tro och liv, sjunga i gospelkör eller äta frukost. Kyrkan firar gudstjänst varje söndag.

Second hand-butiken Handlingen

En second hand-butik där du kan både skänka och köpa kläder, möbler, böcker och prylar.

Länken

Bedriver ideell social verksamhet för alkohol- drog och blandmissbrukare.

Demensföreningen

Hörby Demensförening tillhör Demensförbundet, som är politiskt och religiöst obunden. Vi arbetar för att förbättra förhållandena för demenssjuka och deras anhöriga. Förbundet har central telefonrådgivning för demenssjuka och anhöriga/närstående som är medlemmar.
Telefonrådgivningens telefonnummer är 0485 – 375 75.

Fick du hjälp av informationen på sidan?