Starta företag

Att starta eget företag är spännande, roligt och kreativt. Många frågor kan uppstå på vägen, så vi har samlat information för dig som vill starta eget i Hörby kommun.

När du har en färdig affärsidé är det dags att börja fundera på det praktiska kring ditt företagande. Bland annat behövs kunskaper i företagsformer och skatteregler, men även kring rättigheter och försäkringar.

Här är information och kontaktuppgifter till organisationer som kan hjälpa dig på vägen.

Hörby kommuns företagslots

Kommunens företagslots gör det enklare att starta, driva och etablera företag i Hörby.

Företagslotsen är en snabb och smidig väg in i kommunen. Vår ambition är att ge snabba svar på dina frågor. Du får hjälp att hitta rätt bland lagar och regler, och en överblick över vilka tillstånd du eventuellt behöver.

Företagslotsen kan hjälpa till med kompetens från alla förvaltningar i kommunen, och se till att dina ärenden samordnas när de ska handläggas.

Kontakta oss för mer information.

Nyföretagarcentrum Öresund

Hörby kommun har ett samarbete med Nyföretagarcentrum Öresund i Malmö. Här finns erfarna rådgivare, alla är själva företagare, som hjälper dig att finslipa din affärsidé. Här får du även svar på frågor kring budget, marknadsföring och annat du behöver tänka på.

Först är du välkommen på en informationsträff där Nyföretagarcentrum Öresund berättar mer om hur det fungerar att vara egenföretagare.

Efter träffen kan du få individuell rådgivning. Både informationsträff och enskild rådgivningen är kostnadsfria.

Boka tid till informationsträff på Nyföretagarcentrum Öresunds webbplats: Boka rådgivning

Krinova Inkubator i Kristianstad

Här kan du få stöd att växa och utveckla företaget. På uppdrag av de sex kommunerna i nordöstra Skåne erbjuder Krinovas Innovationsarena stöd till små och medelstora företag inom alla branscher.

Boka in ditt första möte här via formuläret

Fick du hjälp av informationen på sidan?