Trygghetslarm
Med ett trygghetslarm kan du dygnet runt komma i kontakt med personal om det skulle hända något. Alla invånare i Hörby kommun som har fyllt 65 år har möjlighet att ha trygghetslarm hemma.
Du ansöker om trygghetslarm på mottagningen på Myndighetsenheten. Hur det går till hittar på sidan Från ansökan till beslut.
Så fungerar larmet
Ett trygghetslarm är en larmanordning som är kopplad till telenätet (antingen fast telefoni eller mobilt abonnemang hos Telia). En trådlös larmknapp sätts på armen eller i ett band runt halsen. När du trycker på knappen kommer du i kontakt med Trygghetscentralen som är bemannade dygnet runt. De meddelar hemtjänsten direkt, att du är i behov av hjälp från dem. Du kan prata med personalen på Trygghetscentralen utan att lyfta en telefonlur och du hörs var du än befinner dig i bostaden.
Om situationen är akut, ring 112.
Nycklar
Du måste lämna två nycklar till bostaden och porten till larminstallatören. Du får också skriva på en fullmakt som ger personalen rätt att gå in i din bostad om du väl tryckt på ditt larm. Nycklarna förvaras i ett säkerhetsskåp och används bara av den personal som besöker dig när du har larmat.
För dig som är under 65 år
Om du är under 65 år och vill ansöka om trygghetslarm ska du kontakta en socialsekreterare på myndighetsenheten, som gör en behovsprövning.
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.
Ange din e-postadress för att få återkoppling på din feedback.